Suriname - Basisonderwijs - Tropenmuseum Junior
Vanaf 28 oktober 2019

Groep 3 t/m 8 | SURINAME, ontdek de Wereld achter de Dingen

Interactief kindermuseum, ervarend en onderzoekend leren.

Er is een bijzondere ontdekking gedaan in het Tropenmuseum. Op verdieping min 7 in het Suriname-depot is een tot nu toe onbekende wereld ontdekt: de Wereld achter de Dingen. In deze wereld vaart een boot en praten de voorwerpen. Ze vertellen over zichzelf en waar ze vandaan komen.

Wat kun je verwachten?

In deze wereld kom je op een wonderlijke manier aan op Ons Erf. Daar wordt je muzikaal onthaald door het Suriname-team. Vanaf daar vertrek je naar Busi Kondre, Toko Ons Belang, Studio Dansi en Fesa Strati. Op al deze plekken ga je aan de slag in een proberi waarbij je kookt, danst, musiceert, grafeert of een feestelijk filmpje maakt. Al doende ontdek je hoe Suriname met Nederland en de wereld is verbonden. In een feestelijke afsluiting komt alles en iedereen samen.

Voorbereiding

Schoolgroepen krijgen ter voorbereiding een film over de reis van een Surinaamse Nederlander naar zijn/haar roots. Aansluitend is voor de leerlingen een persoonlijke en een gezamenlijke opdracht. Na afloop van het museumbezoek krijgen de kinderen een Suriname-Special, een Magazine met Suriname-weetjes voor thuis of in de klas.

Voor wie: groep 3 t/m 8 en speciaal onderwijs
Tijdsduur: 105 minuten
Aanvang: 10.15 uur en 13.00 uur
Thema: Suriname, wereldoriëntatie, veelkleurig Nederland, muziek, dans, wereldvoedsel
Vak: geschiedenis, (wereld)burgerschap, maatschappijleer
Periode: vanaf 28 oktober 2019
Extra: online lesmateriaal (film volgt) + Suriname-Special magazine (1 per leerling)
Prijs: € 150,- per klas (30 leerlingen, incl. entree) | € 275,- voor 2 samengevoegde klassen van 1 school (60 leerlingen, incl. entree)

Programma op maat?

Heb je een groep die speciale aandacht nodig heeft? Schroom niet om ons te bellen op 088 - 0042 840.

Vraag een programma aan voor het schooljaar 2018-2019:
Vraag een programma aan voor het schooljaar 2019-2020:
Leerlingen jonger dan 6 jaar: 1 begeleider op 5 leerlingen; leerlingen ouder dan 6 jaar: 1 begeleider op 10 kinderen
Adres school
Naam contactpersoon
Betaalwijze
Heeft u onze flyer ontvangen met een kortingsactie? Voer hier de kortingscode in.
Heb je nog vragen of opmerkingen voor ons? We horen het graag!
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?