Suriname - Basisonderwijs - Tropenmuseum Junior

Groep 3 t/m 8 | Sabi Suriname

Tropen Junior

Ontdek de Wereld achter de Dingen

Er is een bijzondere ontdekking gedaan in het Tropenmuseum. Op verdieping min 7 in het Surinamedepot is een tot nu toe onbekende wereld ontdekt: de Wereld achter de Dingen.

Wat kun je verwachten?

In deze wereld vaart een boot en praten de voorwerpen. Ze vertellen over zichzelf en waar ze vandaan komen. In deze wereld komen de leerlingen op een wonderlijke manier aan op Ons Erf. Daar worden ze muzikaal onthaald door het Suriname-team. En vertrekken ze naar het binnenland, de toko, de feeststraat en de dans- en muziekstudio. Op al deze plekken gaan de leerlingen aan de slag in een ‘proberi’ waarbij ze koken, dansen, musiceren, graferen of een feestelijk filmpje maken. Al doende ontdekken ze hoe Suriname met Nederland en de wereld is verbonden. In een feestelijke afsluiting komt alles en iedereen samen.

Sabi Suriname

Voorbereiding op school

Schoolgroepen krijgen ter voorbereiding een korte zandanimatie-film waarin het koloniale verleden en de oorzaak van de diversiteit aan bevolkingsgroepen in Suriname aan bod komt. Leerlingen onderzoeken aan de hand van een voorwerp van een van hun grootouders hun eigen geschiedenis en hún wereld achter de dingen. Deze les wordt ingeleid door inspirerende voorbeeldfilmpjes. Van de resultaten kan een presentatie op het digi bord worden gemaakt.

Voor wie: groep 3 t/m 8 en speciaal onderwijs
Tijdsduur: 105 minuten
Aanvang: 10.15 uur en 13.00 uur
Thema: Suriname, wereldoriëntatie, veelkleurig Nederland, muziek, dans, wereldvoedsel
Vak: geschiedenis, (wereld)burgerschap, maatschappijleer
Periode: vanaf 28 oktober 2019
Extra: Online lesmateriaal
Prijs: € 150,- per klas (30 leerlingen, incl. entree) | € 275,- voor 2 samengevoegde klassen, van 1 school (60 leerlingen, incl. entree)

Programma op maat?

Heb je een groep die speciale aandacht nodig heeft?
Neem contact op voor maatwerk: 088 - 0042 840

Over Tropenmuseum Junior

Tropenmuseum junior is het kindermuseum van het Tropenmuseum, speciaal voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Tropenmuseum Junior werd in 1975 opgericht en staat internationaal bekend om het aansprekende concept: zien, aanraken, beleven en doen. Als je binnenkomt, stap je in een andere wereld: een beleving waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. Kom en ervaar het zelf!

Vraag een programma aan voor het schooljaar 2019-2020:
1 begeleider op 6 leerlingen
Adres school
Naam contactpersoon
Betaalwijze
Heb je nog vragen of opmerkingen voor ons? We horen het graag!
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?